MN PRESS

Košarkaši Mornara uspeli su da probiju psihološku barijeru. U drugom kolu FIBA Evrokupa, savladali su holandski Leiden, posle serije poraza, stigli su do prvog trijumfa, koji im mnogo znači u smislu samopouzdanja.

Naravno, pored psihološke barijere i samopouzdanja, Barani su stigli do pobede, koja ih je ostavila u trci za mesto u TOP 16 fazi FIBA Evrokupa, a sada sa mnogo više optimizma i mnogo boljom atmosferom u timu čekaju duel protiv Crvene zvezde, koji se 24. oktobra sa početkom u 17 časova igra u Baru.

Mornar će biti daleko svežiji od Crvene zvezde, koja će pre polaska za Bar odigrati meč protiv Albe u petom kolu Evrolige.

– Zvezda je veliki favorit u duelu koji sledi. Ima daleko kvalitetniju ekipu od nas. Uprkos problemima koje ima, pruža partije na visokom nivou, kako u ABA ligi, tako i u Evroligi. S druge strane, mi smo pobedom protiv tima iz Holandije, bacilli veliko breme sa leđa, koje smo nosili nakon poraza od Kaleva, Cibone, Krke, Borca iz Čačka, FMP Železnika, Bahčešehira – naglasio je Nemanja Gordić u izjavi za Sport Klub, pa nastavio:

– Neumesno je porediti Crvenu zvezdu i Leiden, ali nama ta pobeda zaista mnogo znači u psihološkom smislu. Sada znatno rasterećenije i sa mnogo više samopouzdanja čekamo nastavak sezone. Ponavljam još jednom, Zvezda je veliki favorit uoči duela u Baru, ali u ime kompletne ekipe mogu da obećam borbu do poslednjih atoma snage. Da li će to biti dovoljno da budemo konkurentni Zvezdi, ostaje da se vidi.

Mornar će u meču koji sledi biti jači za Vila Mozlija koji je nedavno stigao iz Partizana, a ekipu će kao prvi trener voditi Vaso Milović, jer se još uvek čeka na oporavak Mihaila Pavićevića.

U ostalim mečevima petog kola, snage će odmeriti: SC Derbi – Cibona Igokea – Split, Zadar – Borac, Mega – FMP, Partizan – Krka, i Cedevita Olimpija – Budućnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here