EPA-EFE/ARMENIAN DEFENCE MINISTRY

Portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan izjavila je da su snage Karabaha oborile tri aviona azerbejdžanskog vazduhoplovstva.

– Otprilike u 12 časova (10 po srednjovevropskom vremenu) jedinice Armije odbrane Karabaha oborile su na južnom pravcu linije razdvajanja tri aviona i uništile dva neprijateljska tenka – napisala je ona na Fejsbuku.

#ՊԲ Ժամը 12:00-ի սահմանում ՊԲ ստորաբաժանումները հարավային ուղղությամբ խոցել են հակառակորդի երեք ինքնաթիռ, երկու…

Gepostet von Shushan Stepanyan am Sonntag, 4. Oktober 2020

Vlasti Karabaha saopštile su da je nakon granatiranja Stepanakerta jermenska strana uzvratila kontranapadom po vojnim objektima Azerbejdžana, kao i da je tom prilikom uništen vojni aerodrom u Gjandžeu.

Istovremeno, azerbejdžanske vlasti potvrdile su da je jermenska strana gađala grad Gjandže, ali da je pogodila civilne objekte.

Azerbejdžanska vojska preduzima sve moguće mere kako bi onesposobila oružane snage Jermenije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana i objavilo video snimke uništavanja jermenske vojne tehnike.

Kako se navodi, nakon što je jermenska vojska oko šest sati ujutru po lokalnom vremenu izvela gađanja po položajima Azerbejdžana, usledio je kontranapad duž cele linije fronta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here