Gornji Milanovac zbog dugova ostaje bez grejanja?

0

Hladni radijatori realna opasnost za žitelje Gornjeg Milanovca
 

Direktor JKP Rajko Nešković objasnio je da moraju da se zamene dva dotrajala kotla i da je neophodno uraditi 850 metara toplovoda, a za tu investiciju opština nema sredstava.

 

Ako se ne obezbedi novac radijatori koji greju oko 4.500 građana biće hladni.

 

"Nismo u mogućnosti da obezbedimo 70 miliona dinara za mazut koji se plaća u roku od šest meseci, a mi naše usluge naplaćujemo čitave godine, kao i da investiramo u kotlove bez pomoći opštine", izjavio je Nešković.

 

On je rekao da građani neredovno plaćaju grejanje i da je trenutni dug veći od 22 miliona dinara zbog čega su svi tuženi, te se mnogo očekuje od prinudnih izvršitelja koji će krenuti u naplatu.

 

Predsednik opštine Milisav Mirković je istakao da se tim problemom JKP moralo baviti čitave godine, a ne sada pred početak grejanja, jer građani plaćaju dosta visoku cenu i ne sme se dozvoliti da ostanu u hladnim stanovima.

 

"Rok za sve poslove je kratak, a rešenje je da JKP uzme kredit za koji će opština biti garant i da se reši problem, a mi da ulažemo ne možemo jer građani koji se greju u sopstvenoj režiji nisu ravnopravni", rekao je Mirković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here