Gračanica: Lekari KBC u štrajku

0

 

Gračanica

Štrajk će biti u krugu i prostorijama hiruruške klinike, kako se navodi u saopštenju, sve do ispunjenja zahteva za smenu Sekulića i imenovanja novog direktora, a o tome je obavešten ministar zdravstva Srbije Tomica Milosavljević.

U pismu upućenom Milosavljeviću štrajkački odbor navodi da je Sekuliću istekao mandat u junu prošle godine.

"Njegova (Sekulićeva) korumpiranost, nepotizam i bahatost u rukovođenju, sa posledičnim odlivanjem stručnih kadrova i nenamenskim korišćenjem materijalnih sredstava, o čemu smo vas detaljno obaveštvali, dovodi u pitanje normalan rad i funkcionisanje naše zdravstvene ustanove, jedine te vrste na centralnom Kosovu i Metohiji”, navodi se u pismu Milosavljeviću.

Direktor centra Stojan Sekulić rekao je da je pre četiri dana dobio pismo od "nekolicine lekara", i istakao da odbacuje njihove navode o zloupotrebama i nepotizmu.

 

 

"O mom postavljenju, odnosno razrešenju odlučuje Vlada Srbije. Vlada do sada nije otvarala ovo pitanje. Moju ostavku traži grupa lekara koja želi da se bavi privatnom praksom van Kosova, a da u KBC-u u Gračanici prima platu”, kazao je Sekulić.

Grupa lekara Odeljenja hirurgije u Gračanici optužuje Sekulića i za blokadu računa KBC-a zbog relizacije brojnih utuženja zaposlenih i zaostatak u isplati zarada, kao i "afera oko funkcionisanja krnjeg upravnog odbora KBC Priština".

Sekulić je naveo da ne snosi nikakvu odgovornost za blokadu računa KBC-a, tvrdeći da su u pitanju sporne odluke sudova izmeštenih sa Kosmeta, koji izvršavaju tužbe radnika KBC-a koji traže ipslatu punih mesečnih plata, iako ne žive na Kosovu i primaju minimalac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here