Grad i oluje širom Srbije

0

Novo nevreme je zahvatilo delove Srbije (Foto: Arhiva)
 

Gradu, kiši i olujnom vetru koji povija drveće, prethodilo je sparn vreme sa temperaturom od 33 stepena Celzijusovih.

U Kraljevu je zbog grada došlo do pometnje u saobraćaju, jer su vozači tražili način da sklone svoje automobile kako bi ih zaštitili od oštećenja.

Na području čačanskih sela Milićevci, Prijevor i Miokovci i u Čačku oko 14.00 časova padao je grad veličine oraha, a nivo vode čačanskom trgu je bio do članaka.

Olujni vjetar je oštetio i polomio pojedina mlada stabla, prenose mediji.

 

 

Načelnik odjeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić rekao je da je gradonosni oblak nad Čačak došao iz pravca Užica i otišao ka Trepči.

 

Jako navreme praćeno vetrom i gradom zahvatilo je i Niš nešto posle 17 sati.

U pojedinim delovima grada padao je grad veličine lešnika, dok je vetar prema navodima iz Meteorološke stanice u niškoj Tvrđavi dostizao brzinu od oko 40 kilometara na sat.

 

 

Zbog nevremena su dejstvovali i sa protivgradne stanice na Kameničkom
visu pored Niša.

 

Nestala struja u Leskovcu

Olujni vetar koji je oko 17 sati pogodio Leskovac iščupao je i polomio nekoliko stabala koja su pala na kolovoze i izazvala prekid saobraćaja i struje. Na kolovoz u Mlinskoj ulici palo je ogromno drvo i izazvalo polučasovni prekid saobraćaja.

 

Nekoliko stabala polomljeno je i u centralnom gradskom parku. Dva stabla iz drvoreda u Ulici Radosava Miljkovića pala su na električne vodove, zbog čega je isključena struja u toj i nekoliko susednih ulica. 

 

U Pirotu leteli krovovi sa zgrada

Nevreme praćeno jakim vetrom i kišom koje je oko 17 sati pogodilo Pirot nosilo je krovove zgrada, letele su roletne sa prozora, a drveće je počupano iz korena. Centar grada i neka naselja nisu imala struju više od pola sata.

 

Član Opštinskog štaba za vanredne situacije Sreten Savov rekao je agenciji Beta da je nevreme zahvatilo i pirotska sela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here