Tanjug

Epidemiološka situacija u Vojvodini se ne smiruje, a Sremska Mitrovica postala je novo žarište, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

On je dodao da je u mitrovačkoj bolnici smešteno oko 80 obolelih od Covid-19.

Gojković je kazao da se na teritoriji Vojvodine u poslednjih pet do sedam dana beleži između 110 i 120 novih slučajeva koronavirusa.

– Nema stabilizacije, zbog svega što se dešavalo u prethodnih nedelju dana, očekujemo povećanje broja obolelih – rekao je Gojković.

On je naveo da su kapaciteti bolnica u Vojvodini u najvećoj meri popunjeni i da se u Kliničkom centru Vojvodine trenutno leči 219 pacijenata, da je 19 na respiratoru i da stalno stižu novi. Dodao je da su popunjeni i kapaciteti Opšte bolnice Pančevo i kovid centra u Vrbasu.

Naglasio je da se povećava broj zaraženih u svim gradovima Vojvodine, a da kritičan broj obolelih imaju Ruma, Subotica i Plandište, dok je ubedljivo najviše inficiranih u Novom Sadu.

Gojković je kazao da su kliničke slike obolelih izrazito teške i da gotovo svi pacijenti dolaze s teškim upalama pluća i da odmah zahtevaju kiseoničnu terapiju.

– Moramo da shvatimo da zdravstveni sistem neće moći da izdrži, ako ne budemo smanjili broj pacijenata u bolnicama, a to jedino možemo ako se pridžavamo svih mera – rekao je Gojković i dodao da je prevencija osnov lečenja koronavirusa.

1 COMMENT

  1. Gospodin Gojkovic posle svega nema kredibilitet jer je obmanjivao narod i prijavio novinarku gdju Lalic iako je sve sto je pisal istina ,zbog toga najmanje sto moze da uradi je da podnese ostavku.Ne veruje mu niko nista.Lazov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here