Tanjug
Zlatibor Lončar

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će se verovatno krajem ove ili početkom sledeće godine pojaviti adekvatna i bezbedna vakcina protiv koronavirusa.

Lončar je naveo da će Srbija uraditi sve da svojim građanima omogući ne samo jednu, nego više vakcina koje prođu sve testove i dobiju dozvolu.

Ministar zdravlja je obrazložio da će se to učiniti da “ne bismo imali raznorazne teorije, tipa uzeli su od ovog, od onog…”

– Pokušaćemo da obezbedimo što više vakcina i onda će naši građani moći da izaberu, ali na prvom mestu sve te vakcine moraće da budu bezbedne i da imamo crno na belo da ne izazivaju ništa loše, a da daju rezultat – istakao je Lončar.

On je ukazao da je vakcinacija trenutno jedna od najvažnijih tema u svetu i dodao da je velika čast što je Svetska zdravstvena organizacija uputila poziv Srbiji da predsedava konferenciji o imunizaciji, kojoj će prisustvovati ministri iz raznih zemalja.

– Srbija će biti predsedavajuća, a doneće se odluka kako i šta će se raditi sa vakcinacijom do 2030. godine – rekao je Lončar.

Lončar je apelovao na sve građane da sačuvaju i sebe i druge tako što će da nose masku, poštuju fizičku distancu, izbegavaju gužve…

– Da uradimo sve da situaciju stavimo pod kontrolu, da na jesen sprečimo spajanje sezonskog gripa sa koronavirusom, a to ćemo učiniti primenom istih ovih mera. Tu imamo i dodatnu pomoć jer će moći da se primi vakcina protiv sezonskog gripa koja se dobro pokazala, a koja će u Srbiji biti od 1. oktobra – dodao je ministar zdravlja.

3 COMMENTS

    • o kojoj ti to koroni pises? zahvaljuci lekarima tj pogresnom lecenju mnogi pacijenti su bezveze umreli. e sada mi odgovori na ovo: zasto se neradi obdukcija pacijenata da se utvrdi od cega je tacno umro pacijent? zasto je SZO zabranio? kolikoko su testovi tacni? za sada samo ovoliko. ako ti nesto nije jasno idi kod kona da ti objasni ono sto te muci u zivotu. jos nesto Dali ce u VAKCINAMA da bude ubacen nano cip?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here