Tanjug
Penzioneri u nabavci u nedelju ujutro

Građanima starijim od 65 godina jutros je omogućena kupovina namirnica i drugih potrepština u periodu od 4 do 7 časova.

Starijim od 65 godina je zbog zabrane kretanja zbog rizika da se zaraze koronavirusom, omogućeno da nedeljom u ranim jutarnjim satima kupuju.

Ministar za trgovinu Rasim Ljajić izjavio je da je interesovanje starijih građana bilo veće od očekivanog, ali je organizacija bila dobra.

– Gužvi je bilo, ali se poštovala distanca od dva metra u redu, a u prodavnicama je bilo samo onoliko ljudi koliko je dozvoljeno – rekao je Ljajić za RTS.

On je dodao da su starijima od 65 godina na ulazu u prodavnice deljene maske i rukavice.

Kako mediji prenose, neki od starijih sugrađana žalili su se i na jutarnju hladnoću, ponavljajući da nije lako i da “ovo nije rešenje”.

– Ovde ima preko sto ljudi, brojali smo malopre. Mora da može da se nađe neko bolje rešenje, da ne budemo izloženi baš ovakvim problemima. Meni je 80 godina. Podnećemo mi penzioneri i ovo, ali nije lako. Možda je rešenje da bude više prodajnih mesta. Ni apoteke ne rade, od Dušanovca tri-četiri apoteke, ni privatne ni državne, ne radi nijedna, a rekli su radiće – požalio se jedan od njih portalu Nova.

Neki imaju i konkretne predloge.

– Teška je ta izolacija. Ne bi bilo loše, ako može da se dozvoli da penzioneri mogu da prošetaju svakog radnog dana od 6 do 7. Da prođu svojim krajem, nekim parkom i da se malo relaksiraju, bilo bi puno lakše. Zbog zdravlja, ovako će neko da dobije distrofiju mišića – kažu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here