J. L. Petković

Gradonačelnik Bujanovca Nagip Arifi smatra da bi razmena opština između Srbije i Kosova bila fer. Kako je naveo, ispravno bi bilo da Srbija “uzme” deo severno od Mitrovice, a Kosovo “Preševsku dolinu”.

On kaže da je to pitanje pokrenuo na početku sastanka sa zamenikom kosovskog premijera Besnikom Bisljimijem, ali da Bisljimi nije ništa odgovorio, prenosi Koha.

– Bisljimi nije odgovorio, možda je bio iznenađen u tom trenutku. Mislim da je to najbolje rešenje za Albance “Preševske doline”, kao i za Kosovo. Predsednik Vučić je uvek pominjao kompromis i verovatno je mislio na tako nešto. Ali on misli da samo deo “Preševske doline” treba dati Kosovu i uzeti sever. Ali Kosovu treba dati celu dolinu – rekao je Arifi.

Kako je dodao, on je optimista da će jednog dana doći do razmene “Preševske doline” sa severom Kosova, a tim povodom, kako je rekao, nisu kontaktirali srpske lidere.

Arifi je rekao da je razgovor sa Bisljimijem bio bratski i da je razgovarano o udruživanju srpskih opština na Kosovu, a kako je poručio, ako se Srbima na Kosovu da pravo na ovaj mehanizam onda su i Albanci na jugu centralne Srbije spremni da deluju u istom pravcu.

Preneo je da je zatraženo da se na budućim susretima sa predstavnicima Srbije razgovara o problemima Albanaca “Preševske doline”, dodajući da je njihov zahtev da prava koja uživaju Srbi na Kosovu treba da uživaju i Albanci u Srbiji.

7 COMMENTS

  1. Шта причаш јадан.Они да узимају наше и дају Албанији.Мој се ђед борио за Србију а ти?Можда се бориш за Албанију.Никоме више Србију и србско!!!

  2. Ispravno bi bilo da ovaj lik koji prima platu od poreskih obveznika i drzsve Srbije, dobije zatvor za krsenje ustava (član 8 Načela ustava) Da ima zakona u ovoj zemlji on bi odmah bio uhapšen i odgovarao za separatizam!!!

    • BRAVO gospodine, to isto sam i ja pomislio. Kad bi Ja rekao da se podeli KosMet bio bi izdajica i kaznjen, a ovaj STVOR nece ni IZVINITE SRBIJO da kaze.

  3. Боље је да ћутиш изгубићеш то што имаш. Није Кавказ далеко.

  4. Dobicete vi vasu teritoriju jednog dana kada Srbska i Ruska Vojska udje na Kosovo nego bolje begajte u Albaniju ne cekJte.

  5. Kad tad ce Srbija sama dati Presevsku Dolinu Kosovu! To necemo sada da dozivimo, ali to je istina i to ce se desiti bez nikakvih Politickih problema i ne treba se uopste cuditi za tu odluku!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here