Gradonačelnik Šapca podneo ostavku

0

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević (u sredini) na sastanku sa rukovodiocima gradskih službi zbog stanjau na javnim površinama posle obilnih kiša
 

Dosadašnji gradonačelnik je obrazložio ostavku rečima da je hteo da spreči dalju politizaciju pitanja odgovornosti.

 

"Da bih sprečio dalju politizaciju pitanja moje odgovornosti za rad na mestu komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije, sa kojeg sam smenjen odlukom Vlade Srbije u uslovima proglašene vanredne situacije za odbranu od poplavnog talasa na Savi, podnosim ostavku na mesto gradonačelnika", naveo je Milošević.

 

On je naveo da je posao komandanta obavljao savesno i odgovorno i da je u tome postupao prema uputstvima republičkog rukovodioca za odbranu od poplava. Milošević je dodao da je najvažnije da grad bude sačuvan od velike prirodne nesreće ali i da je važno da, posle prestanka vanredne situacije, bude utvrđena i njegova i odgovornost svakog člana štaba.

 

Umesto Miloševića u petak veče na dužnost Gradskog štaba postavljen je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

 

Do izbora novog gradonačelnika tu funkciju obavljaće zamenik Nemanja Pajić iz grupe građana "Zapadna Srbija", koja je na proteklim izborima nastupala zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije.

 

U Šapcu vladajuću koaliciju čine ZZS Dušana Petrovića, grupa građana "Zapadna Srbija", Demokratska stranka, Srpski pokret obnove i grupa građana "Selo-grad".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here