Gradonačelnik Šapca saslušan u policiji

0

Saslušan u policiji u vezi sa odbranom od poplava: Miloš Milošević
 

Kako je naveo u izjavi agenciji Beta, on je policiji predao kompletnu dokumentaciju o odlukama Štaba za vanredne situacije pre nego što će 16. maja biti smenjen odlukom Aleksandra Vučića i zatražio da policija reaguje po pitanju štaba koji je nastao nakon toga.

 

"Predate su sve naredbe, zapisnici sa sastanaka i odluke od 14. maja kada sam proglasio vanredne mere i podigao pripravnost grada. Sve to je bilo usklađeno sa republičkim planom odbrana od poplava iz meseca marta i po nalogu rukovodioca odbrane od poplava Gorana Puzovića. Njegove instrukcije su realizovane, on se izrazio pohvalno o radu a zatim na sednici Vlade obavestio suprotno i pokrenuo politizaciju poplava", rekao je Milošević.

 

Pročitajte još:

* Poplave prošle a u Šapcu dva krizna štaba

* Gradonačelnik Sremske Mitrovice radio svoj posao, za razliku onog iz Šapca

* Gradonačelnik Šapca podneo ostavku

Milošević je naveo da je pre tri dana grad Šabac zatražio ukidanje vanrednih mera jer je reka Sava ispod kote redovnih mera, a sve službe u gradu normalno rade.

 

"Jedina sporna situacija je takozvani ‘Birmančevićev štab’, on je sam sebe proizveo u komandanta štaba i izradio pečat samoinicijativno. Lokalnoj samoupravi nije pokazan ni jedan dokument kojim su Vlada ili gospodin Vučić imenovali poslanika te stranke za šefa štaba", rekao je Milošević i dodao da po Zakonu o vanrednim situacijama postoji samo štab čiji je on šef.

 

Milošević je naveo da je poplavni talas iskorišćen za pokušaj smene lokalne vlasti koju u tom gradu, sa stabilnom većinom 42 od 69 odbornika, čini Zajedno za Srbiju, Demokratska Stranka, SPS, SPO, grupa građana Zapadna Srbija i grupa građana Selo-grad. U opoziciji su SNS, DŠ i LDP.

 

Štab za vanredne situacije koji je nastao nakon smene Miloševića vodio je u noći 16. maja šef poslaničkog kluba SNS Babić a u jutarnjim časovima na to mesto je došao general Ljubiša Diković. Odlaskom generala Dikovića mesto je preuzeo Boban Birmančević (SNS).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here