EPA/Antonio Bat
Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević dao je izjavu o padu letelice na Jarunu i rekao da se ovako nešto nikad nije dogodilo u Zagrebu, kao i da se delovi letelice nalaze na više lokacija.

“Znate već da se radi o letelici… delovi letelice su na više lokacija. Niko nije stradao i to je sreća u nesreći. Radi se o relativno velikoj letelici. Vreme kad se ona srušila i lokacija gde su fragmenti sleteli, neverojatno je da niko nije stradao. Nadležno ministarstvo će se uskoro obratiti javnosti, DORH radi uviđaj. Zasad nema informacija o eksplozivnim elementima  rekao je Tomašević, prenosi Index.

On je dodao da će saobraćaj biti otežan sve dok se ne završi uviđaj.

– Pričekao bih državne službe da komuniciraju o tipu letelice. Imamo DORH, na njima je da daju informaciju da kažu otkud je došla letelica. Čuo sam se i sa premijerom na ovu temu, razmenili smo informacije koje imamo, otkud je došla i kako je moguće da je došla kod nas. Ovo je događaj bez presedana, ovako nešto se nikad nije dogodilo u Zagrebu. Zagrepčani su već istraumatizovani potresom i pandemijom – rekao je Tomašević.

Rekao je da je u pitanju nekoliko lokacija u pitanju gdje su pali fragmenti, i dodao da nema naznaka da se radi o nekakvoj nameri.

– Sad je glavna stvar kako je moguće da je došlo do toga i kako osigurati da se to više nikad ne ponovi – rekao je Tomašević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here