EPA-EFE/JOE GIDDENS
Britni Grajner

Američka košarkaška zvezda Britni Grajner, koja se posle 10 meseci u ruskoj kažnjeničkoj koloniji vratila u SAD, izjavila je danas da želi da pomogne da se i drugi američki državljani zatočeni u inostranstvu vrate svojim kućama.

– Predsedniče Bajden, vratili ste me kući i znam da ste posvećeni tome da i Pol Vilan i svi drugi Amerikanci budu vraćeni u SAD – izjavila je dvostruka osvajačica zlatne olimpijske medalje u košarci.

Dodala je da će iskoristiti svoju platformu na internetu da uradi sve što bi pomoglo da i ostali zatočeni državljani SAD budu vraćeni kućama, prenosi Rojters.

Grajner, koja se u bolnici u Hjustonu oporavljala od posledica boravka u zatvoru, uhapšena je 17. februara u Moskvi zbog posedovanja ulja od kanabisa i osuđena na najstrožiju moguću kaznu od devet godina zatvora.

Pre osam dana je na osnovu dogovora o razmeni zarobljenika međi SAD i Rusijom puštena na slobodu u zamenu za ruskog trgovca oružjem Viktora Buta.

Razmena zarobljenika se odigrala na aerodromu Al Baten u Abu Dabiju.

Predsednik SAD Džo Bajden najavio je prošle nedelje da će Britni Griner biti puštena iz ruskog zatočeništva i vratiti se u Ameriku, a pored njega je tokom obraćanja naciji stajala supruga Britni Grajner, Šerel Grajner.

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je razmena zarobljenika koja ne uključuje i Pola Vilana, bivšeg američkog marinca optuženog za špijunažu u Rusiji, “glupa i nepatriotska sramota.”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here