Atanasijević, koji je bio naš najbolji igrač u pobedi protiv Francuske, kaže da je ostvaren značajan uspeh na putu ka trećem krugu.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić je bio zadovoljan posle pobede protiv Francuske u porvom kolu drugog kruga na Svetskom prvenstvu.

– Utakmica je bila teška kao što je i svaka s Francuzima. Pobeda je značajna jer je stigla posle nekoliko godina neuspeha u duelima s njima pa sam posebno ponosan na moje igrače. Nastavljamo da sanjamo svoj san. Definitivno smo zaslužili da budemo ovde dokle smo stigli. Nadam se da ćemo da se oporavimo za meč drugog kola s Argentinom, koji je takođe vrlo bitan za nas – rekao je Grbić.

Atanasijević je bio briljantan. S 38 poena je najefikasniji igrač meča.

– Igrali smo dobro. Dali smo sve od sebe. Do sada nijedan meč nije bio lak, a sastali smo se s tri velesile Amerikom, Rusijom i Francuskom. Neće biti lako ni sa Argentinom i Poljskom, ali je naš cilj da prođemo i u sledeći krug, među šest najboljih – kaže sjajni pucač, ukazujući da još ništa nije završeno, jer dalje idu samo prvoplasirani iz četiri grupe i dve najbolje drugoplasirane selekcije, dok će dve da otpadnu.

Selektor Francuske Loren Tiji:

– Šteta što smo izgubili jer smo dobro igrali. Previše smo mečeva izgubili s 3:2 na Prvenstvu. Kad mislimo da smo na pragu pobede, načinimo greške i napravimo loše izbore – rekao je francuski strateg, aludirajući da su u grupi u prvom krugu pretrpljeni porazi na pet setova i protiv Brazila i Holandije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here