Grčka agencija SDNA je prvobitno je objavila bombastičnu vest da je Đordi Bertomeu smenjen sa čela Evrolige posle 20 godina, međutim problem je što ta priča na kraju nije bilo dobro formulisana. On će ipak ostati na čelu elitnog klupskog takmičenja.

Kako je rečeno u Evroligi nedugo pošto je prva vest objavljena, ulazak 11 klubova u Bord ECA odgovara zahtevima da oni budu više uključeni u rad, što je najavljeno posle sastanka održanog 26. aprila. Proces uvođenja klubova na vrh ECA traje i klubovi će dobiti mogućnost da se više pitaju, ali Bertomeu ostaje na čelu Evrolige, svidelo se to nekome ili ne.

Da sve bude nešto jasnije, to da li će Bertomeu biti direktor Borda je samo formalnost koja ne menja način na koji će Evroliga funkcionisati. Ovo je sve već bilo pripremljeno za realizaciju. Klubovi jesu glasali da se on skloni sa vrha borda, ali ostaje izvršni direktor.

Licencirani klubovi koji su ušli u Bord su Efes, Barselona, Real Madrid, CSKA Moskva, Panatinaikos, Olimpijakos, Žalgiris, Olimpija Milano, Fenerbahče, Makabi Tel Aviv i Baskonija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here