Grčka: 15-godišnji dečak poginuo u eksploziji

0

Bomba je eksplodirala u nedelju uveče, u 22.40 sati po lokalnom vremenu, ispred sedišta privatne neprofitne organizacije Helenska asocijacija za menadžment, ali se ne zna da li je to bila ciljana meta napada, saopštila je policija.

 

 

Foto: arhiva
 

Devojčica je dobila manje opekotine na licu i rukama i prebačena je u dečju bolnicu, a njena majka je, sa lakšim povredama, prebačena u drugu bolnicu, prenela je agencija AP.

"Još ne znamo motiv, niti metu napada. Sve što mogu da kažem, prema onome što je majka rekla policiji, jeste da je žrtva njen 15.godišnji sin", rekao je portparol policije Atanasios Kokalakis, dodajući da je porodica iz Avganistana.

Grupe krajnje levice i anarhista često izvode bombaške napade u Atini, ali su to većinom manji napadi u kojima nema povređenih.

Prošle sedmice u tri bombaška napada na kancelarije partije krajnje desnice, policijskog imigracionog centra i kuću vođe pakistanske zajednice niko nije povređen, a odgovornost je preuzela grupa "Zavera vatrenih ćelija", koja je želela da skrene pažnju na pitanje rasizma u Grčkoj.

Ista grupa preuzela je odgovornost za eksploziju bombe ispred zgrade grčkog parlamenta 9. januara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here