EPA-EFE

Iako se po medijima pominje da bi Grčka mogla da otvori vrata za srpske turiste već od 15. juna, Kostas Ziskus, turizmolog, rekao je da je cela turistička sezona i dalje veoma neizvesna.

– U ovom momentu situacija je jako neizvesna i po meni je jako teška. Uplašeni smo svi ovde, ali i svi ostali građani po celom svetu. Nažalost, ne zavisi samo od nas i šta ćemo mi učiniti, zavisi od toga kako će epidemija da se ponaša – rekao je on uključivši se u emisiju “150 minuta” na TV Prva.

Na pitanje da li je tačno da će od 15. juna pojedini hotelijeri otvoriti vrata za prve turiste, on kaže da se o tome priča, ali da još ništa nije zvanično.

– Za sada zvaničnici nisu ništa rekli. Tačno je da se priča da će od 15. juna do 1. jula početi sezona, da hoteli koji rade cele godine treba da se otvore do 15. juna, a hoteli koji rade sezonski do 1. jula. Međutim, mislim da bi trebalo pre toga da se pitamo kada će da budu otvorene granice. Meni ništa ne znači da ja otvorim hotel, a da granice budu zatvorene i naravno i pod kojim uslovima ćemo moći da otvorimo – objasnio je Ziskus.

Potvrdio je i da se u njegovoj zemlji priča da će ukoliko granice Grčke budu otvorene za pojedine turiste, sigurno među njima da se nađu i srpski.

3 COMMENTS

  1. U ovom momentu je neizvesno, ali ja sam optimista da će avgust i septembar biti prilično bezbedni. Naravno, ako se pridržavate osnovnih smernica koje su na snazi i sada.
    Broj turista će se ionako prorediti, pošto mnogima ne pada na pamet da bilo gde mrdnu ove godine.
    Najvažnije je da tamo gde odete ne bude gužva, i da otputujete bezbedno, prevozom u kome isto tako nema mnogo putnika, poput onoga što nude manje avio kompanije tipa Royal charter service. To više nije luksuz kakav je nekada bio. Ima i povoljnijih aranžmana kao što su privatni letovi za grupe.
    Iskreno, nameravam da putujem u septembru, a daće Bog da se dotle situacija stabilizuje…

    • Gospođo nema šanse da se ove godine okupate na moru. Sve i da peške krenete znajte da planiraju da ponavljaju ovu pokaznu vežbu zatvaranja granica i ljudi u kuće.

  2. Ova sezona je krajnje neizvesna i svi znamo razloge! Neizvesno je i kako ce agencije nadoknaditi novac ljudima koji su u celosti uplatili aranžman? Ideja o vaucerima može,a mislim i da hoce,biti jedna velika prevara i potkradanje kupaca,jer su neke agencije vec izmenile cenovnik za ovu sezonu i objavile ga,drasticno poskupele i tako ,prakticno obezvredile vaucere! Vidim da se i ministar pravi da o tome ništa ne zna,ne spominje taj lopovluk! Zato piši propale i pare a ne samo letovanje!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here