commons.wikimedia/Gerhard Haubold
Tasos

Cene letovanja u Grčkoj ove godine bi trebalo da budu niže nego one na koje smo navikli pre pandemije.

Pokušavajući da nadoknade prošlogodišnji gubitak, Grci će po svemu sudeći sniziti cene smeštaja, a uz slogan “Sve što želiš je Grčka” će, kako je najavljeno, 14. maja otvoriti svoje granice turistima.

Kako je potvrdio Aleksandar Seničić, direktor YUTA, pozivajući se na reči grčkog ministra turizma – Grčka od proleća otvara vrata za sve koji bi da tamo odu.

– Ministar je u najavi sezone kazao kako Grčka popušta mere tokom marta i aprila i da se očekuje da će svi oni koji žele od polovine maja moći da dođu u Grčku – rekao je Seničić za Nova.rs.

Domaće agencije već imaju u ponudi aranžmane, pa na primer 10 noćenja u apartmanu u Leptokariji ili Pefkohoriju nude za 70 evra, ali u predsezoni. Znači ako ste spremni da otputujete u drugoj polovini maja, za celu porodicu biste mogli da platite oko 100 evra. Na to dodajte smeštaj i hranu.

Od juna su cene nešto veće, i za dvoje ćete na primer od 11. juna autobuski prevoz i deset dana u Asprovalti platiti 180 evra.

Ako ste više za ostrva, jedno od povoljnijih je svakako Tasos na kom ćete 10 dana u vili pored mora, uz autobuski prevoz i trajekt od sedmog juna platiti oko 180 evra.

Na sajtu YUTA, navedene su još neke zaista niske cene, pa tako za Lefkadu po osobi u maju treba izdvojiti 80 evra (bez prevoza), do 15. juna 120, a posle toga cene idu na 165 i 190 evra.

U Olimpijskoj regiji, u Paraliji krajem maja se mogu naći apartmani za četvoro, za 30 evra po osobi, a ako idete u paru, po osobi će vas isto to koštati 45 evra.

Aleksandar Seničić je rekao i da će oni koji su primili vakcinu protiv kovida svakako imati prednost prilikom putovanja, ali da će biti i drugih mogućnosti i za one koji iz bilo kog razloga ne mogu da se vakcinišu.

– Postoje i opcije da pored sertifikata o vakcinaciji za putovanje bude dovoljan PCR test, kao i serološki test kao dokaz da ste preležali kovid, a videćemo i da li će biti još nekih opcija – rekao je i dodao da grčki ministar turizma treba da dođe u Srbiju krajem marta, odnosno početkom aprila kada bi trebalo da se potpiše protokol o ulasku grčkih i srpskih turista u obe zemlje i tada bi trebalo da znamo da li je sve to baš tako kako se nadamo da će biti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here