EPA-EFE
Ričard Grenel

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel poručio je danas da će SAD ispuniti obećanja data predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu.

– Amerikanci su nestrpljiv narod, a administracija Donalda Trampa je još nestrpljivija i hoćemo da ispunimo obećanja, koja smo dali vama, predsedniče Vučiću i premijerko Brnabić. Ne želimo samo da se bavimo rečima i političkom simbolikom već da se usmerimo ka ekonomskom razvoju – istakao je Grenel u Palati Srbija.

Grenel, koji je prethodno prisustvovao potpisivanju Zajedničke izjave kojom je ozvaničeno otvaranje regionalne kancelarije DFC u Beogradu, poručio je srpskom narodu da može da ih drži za datu reč:

– Držite nas za reč, mnogo obećanja je dato narodu Srbije u prethodnom periodu. Držite nas za reč ne samo za vašingtonski sporazum, već i za prethodna tri, koji se tiče uspostavljanja avio linije i železničke linije i izgradnje autoputa – naglaiso je Grenel.

Dodao je da je važna simbolika, ali da ona ne obezbeđuje hranu na stolu i da će se zato Amerika potruditi da se ispune obećanja i otvore radna mesta u Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here