EPA/Alexander Becher
Ričard Grenel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, po sopstvenim rečima, vodio je jako težak razgovor sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Ričardom Grenelom.

Zvanični Vašington i dalje je čvrstog stava da Srbija treba da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova. Američki zvaničnik je tim svojim stavom stavio do znanja da podela Kosova nije opcija za rešavanja spora između Beograda i Prištine.

Komentarišući taj razgovor, glavni i odgovorni urednik agencije Beta Dragan Janjić ističe da Grenel važi za čoveka sa kojim nema pregovora. “Koliko sam čuo, on je sam tražio da dođe”, rekao je za Prvu Janjić.

On je izjavio da dogovor Beograda i Prištine nije moguć pod uslovima koje žele u Prištini.

– Oni pod dogovorom, smatraju priznanje Kosova od strane Beograda. Taj dogovor nije moguć – poručio je Janjić i dodao da mnogo zavisi od međunarodnih okolnosti.

15 COMMENTS

  1. Da mi je samo znati o ćemu ovaj čovek može da odlući, pa on pregovara!On samo može da kaže, tužit ću te Trampu, pa ćeš onda videti!

  2. A što bi i bilo pregovora.Kad dođe vreme,a doći će, Kosmet će biti opet u Srpskim rukama. Ovo vreme je vreme OLOŠ-politike. Ko preda Kosmet taj je presudio i sebi i svojoj familiji.To treba da zna.

  3. Pa naravno da se ne pregovara sa njim! Sta je tu njegovo pa da on pregovara? Sta se on mesa kad nema veze sa tim? I kakva je ovo slika, ko da ce neko sada da se uplasi od njega! Sve se bojim!

  4. Tog americkog DEBILA bi trebalo poslati nazad i da tamo PRIZNAJU INDIJANCIMA OTETU ZEMLJU pa onda da pricamo dalje….

  5. Pa nije on babaroga,treba ga samo postaviti na mesto,ja sam predsednik države a ti ambasador i nema problema.

  6. “Čovek s kojim nema pregovaora”-pa zar već do sada naša vlast nje shvatila da tamo gde je aMerika nema pregovora već samo ultimatum.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here