EPA/Alexander Becher
Ričard Grenel

Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel izjavio je da je postignut napredak u definisanju detalja o uspostavljanju železničke linije Beograd-Priština, o čemu je danas razgovarano u Berlinu.

– Dobar napredak postignut je jutros po pitanju Pisma o namerama o železničkoj saradnji – naveo je Grenel u saopštenju upućenom AP-u, ističući da su razgovori tako dobro tekli da je bilo reči i o drugim pitanjima, ali nije precizirao – kojim.

Grenel je naveo da će rad na završetku Pisma o namerama o uspostavljanju železničkog saobraćaja biti nastavljen, kako je kazao, mejlovima i tokom naredne sedmice.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je ranije danas, nakon razgovora sa Grenelom o železničkoj liniji Beograd – Priština, da se konkretnim rešenjima nada u predstojećem periodu.

– Sa ambasadorom Grenelom smo imali sastanak o obnavljaju železničkog saobraćaja između centralne Srbije i KiM i nadam se da ćemo u predstojećem periodu doći do konkretnih rešenja, koja će olakšati kretanje ljudi i robe, a privredi i građanima doneti korist – rekao je za Tanjug Ðurić, koji je predvodio delegaciju Srbije na sastanku u Berlinu.

Ðurić nije izneo detalje razgovora.

Sastanak o obnavljanju železničkog povezivanja Beograda i Prišine, na kojem su učestvovali predstavnici nadležnih resora i eksperti za železnicu i puteve, obe strane, iniciran je u dogovoru Grenela i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here