Grenel: Rado ću Vam objasniti…

0
EPA/Alexander Becher
Ričard Grenel

Specijalni predstavnik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel poručio je danas Kadriju Veseljiju da će mu rado objasniti zašto SAD podržavaju ukidanje taksi.

– Rado ću razgovarati s vama bilo kada i objasniti vam zašto Sjedinjene Američke Države misle da bi trebalo odmah da podržite ukidanje takse od 100 odsto – napisao je Grenel na Tviter profilu, odgovarajući na prethodni tvit Veseljija koji se juče obratio Grenelu rečima da je novi kosovski premijer Aljbin Kurti lažov i da je zabrinut sam zbog žurbe nove vlade da se pozabavi pitanjem taksi.

“Dragi ambasadore, Aljbin je lažov! Moj predlog o taksama je veoma jasan od januara 2019. godine. Aljbin ga nije podržao i vodio je kampanju protiv toga. Zabrinut sam zbog žurbe nove vlade da se pozabavi tim pitanjem bez konkretnog plana kojim se na prvo mesto stavljaju najbolji interesi Kosova”, naveo je Veselji na Tviteru.

Grenel je prethodno, reagujući na izjavu Veseljija da Priština ne treba da ispuni zahtev Srbije i ukine takse, poručio da je ukidanje taksi zahtev SAD.

– Kadri, Sjedinjene Države traže da Kosovo ukine stopostotno uvećane takse. To šteti Kosovu i sprečava preduzeća da otvaraju nova radna mesta. Aljbin je tu u pravu – napisao je Grenel Veseljiju, koji je sada u opoziciji.

Veselji je juče napisao na svom Fejsbuk profilu da je zabrinut zbog “Kurtijeve preterane žurbe da ispuni zahtev Srbije”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here