Tanjug
Ričard Grenel i Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

Predsednik Vučić upoznao je izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić naglasio je opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga. „Kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije“, zaključio je predsednik Vučić.

– Snažno uverenje Trampove administracije jeste da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni deo za obezbeđivanje trajnog mira. Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu i Metohiji dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost – istakao je specijalni izaslanik Grenel.

Tokom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenel sastao se i sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

2 COMMENTS

  1. General da vrati Indijancima Ameriku i Aljasku Rusima Floridu Spancima Kaliforniju Mexikancima . I onda moze samo da dodje u Srbiju da popije kafu i odma da ide Okay. Gudbay.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here