EPA/Andrej Čukić
Ričard Grenel

Specijalni izaslanik Trampove administracije za dijalog Beograda i Prištine kritikovao je dopisnika iz Bele kuće američke mreže CNN da taj medij nije izveštavao o nominaciji tri vlade – SAD, Kosova i Srbije za Nobelovu nagradu za mir, posle sporazuma postignutog u Vašingtonu.

– Radite na mediju koji na vašoj veb stranici nije izveštavao o nominaciji za Nobelovu nagradu za mir za sporazum Kosova i Srbije – poručio je Grenel dopisniku Džeremiju Dejmondu na Tviteru, optužujući ga za “nedostatak kredibiliteta“.

Uzrok takve Grenelove reakcije bio je status novinara.

– Tramp tvrdi da je desetine hiljada ljudi na putu “čekalo njegov automobil”. To je laž. Bio sam deo kolone automobila koji su pratili Trampa. Prolaznika je bilo na raznim mestima u 45-minutnoj vožnji. Ali ne desetine hiljada. Ni hiljade – napisao je Dajmond.

Švedski poslanik Magnus Jakobson nominovao je u petak vlade Kosova, SAD i Srbije za Nobelovu nagradu.

– Nominovao sam vladu Sjedinjenih Američkih Država, Kosova i Srbije za Nobelovu nagradu za mir za njihov zajednički rad na razvoju mira i ekonomije, kroz sporazum o saradnji potpisan u Beloj kući. Trgovina i komunikacije su važni gradivni elementi za mir – napisao je na Tviteru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here