Nekadašnji srpski košarkaš Ratko Varda otkrio je da je 2011. godine odbio trenera Crvene zvezde Svetislava Pešića.

Varda je bio na korak da obuče dres crveno-belih, ali je ipak odlučio da ode u Olimpiju jer je ipak dete Partizana i veliki navijač ovog kluba.

Nekadašnji centar pričao je za Jutjub kanal “Sport and Tech”, a do ove teme je došao kada je pričao o Koriju Voldenu koji je ovog leta prešao iz Partizana u Zvezdu.

– To je za mene normalna stvar (da igrač pređe iz Partizana u Zvezdu). U profesionalnom svetu, pogotovo igrača koji nisu sa ovih prostora koji ne razumeju rivalstvo Zvezde i Partizana, njima je to svejedno”, rekao je Varda i dodao:

– Možemo mi koji smo navijači da pričamo on je ispao ovo ili ono, ali on radi kao profesionalac.

Varda je potom rekao svoj primer.

– Sa ove tačke, ja sam napravio veliku grešku. Imao sam opciju da dođem kada je Kari (Svetislav Pešić) došao u Zvezdu. Išao sam na razgovore, sve smo se dogovorili, ali je bila jedna jedina stvar – ako Olimpija ne pošalje taj dan ugovor, to je to (idem u Zvezdu). Olimpija je poslala ugovor i tada sam gledao kao Partizanovac i razmišljao da je možda bolje da idem u Olimpiju da ne bi bilo nekih problema. Nadao sam se da ću jednog dana imati priliku da završim karijeru u Partizanu, ali to se nikada nije desilo. Od tog odbijanja Karija moja karijera je kranula da ide ka dole. Olimpija se raspala zbog novca, pukla mi je i tetiva u Radničkom… U svetu sporta imaš emocije ukoliko si domaći igrač, ali od stranca da očekuješ da bude lojalan – teško.

Bivši NBA košarkaš kratko se dotakao i Andree Trinkijerija koji je otišao iz Partizana zbog Bajerna.

– Trinkijeri ima kvalitet, ali ja sam i Jankoviću rekao, kada smo gledali neku utakmicu zajedno, da je veliki folirant. Ako sam nekoga uvredio ili ako sam pogrešio u viđenju svega toga, neka mi oprosti. Da je čovek imao bilo gde da ide, ne verujem da bi došao u Partizan. Pričao je da je Partizan familija, da nije tu zbog novca, a onda je otišao zbog toga… – kazao je Varda.

1 COMMENT

  1. ovaj ga preterao kao da je bio neka vazna licnost stalno je u novinama;LJudi ga se i ne secasju,pa prema tome koga interesuju njegovi dozivljaji.da je divac pa nije interesantno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here