Španski prvak pobedonosnim pogotkom francuskog napadača u četvrtom minutu nadoknade vremena s 2:1 savladao trećeligaša Ibicu na njenom malom stadionu u šesnaestini finala nacionalnog kupa. 

Sreća Ibice je trajala 63. minuta. U vođstvo ju je u devetom minutu doveo Havi Perez za erupciju oduševljenja dve i po hiljade gledalaca više nego što je stadion prima – Barselona ne dolazi u čuveno letovalište svaki dan pa je kapacitet uvećan.

U 72. minutu izjednačio je Antoan Grizman, a domaćin je imao stopostotnu šansu. Ni tu nadi tima koji je prošao dva kola prethodno nije bio kraj. Bar da dogura do penala pa da s bele tačke traži sreću. Grizman je, međutim, bio neumoljiv.

Osmina finala, a i u četvrtfinalu se isto igra jedan meč, biće već sledeće nedelje. Žreb je u petak.

Barselonin početni sastav je s 22 godine i 22 dana u proseku bio njen najmlađi ove sezone. Novi trener Setjen, kome je pobedu na debiju (1:0) doneo kapiten argentinski as Mesi golom tek u 76. minutu ligaškog meča s Granadom na Nou Kampu, odlučio se da krenu Neto, Žunior Firpo, Lenglet, Roberto, De Jong, Perez, Rakitić, Puig, Semedo, Grizman i Fati. U drugom poluvremenu u igru su ulazili redom Đordi Alba umesto Pereza, Brazilac Artur umesto Puiga, a Čileanac Arturo Vidal umesto Hrvata Rakitića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here