Srpska televizija
Srbijada 2019 u Čikagu

Tri dana je trajao najveći srpski sportski događaj “Srbijada” koji okuplja Srbe iz cele Amerike i Kanade. Ovaj fudbalski turnir poslednjih godina postao je ozbiljan događaj koji ne okuplja samo sportiste i ljubitelje fudbala nego i posetioce  svih uzrasta,  pa se na Srbijadi pored fudbala može naći još neki vid zabave uz muziku, hranu, piće i druženje.

Na ovogodišnjoj Srbijadi učestvovalo je 45 timova starijeg uzrasta i 20 dečijih timova. Pobednik Srbijade u najačoj grupi “Open” je tim “United Serbs – New Jersey” koji je u finalu igrao sam istoimenim timom “United Serbs – Milwaukee”. Pobedu su odneli momci iz Nju Džersija. U drugoj grupi “Over 30” pobedu je odneo na penalima tim “Compass Holding” koji prvi put učestvuje na Srbijadi. Pobedu u grupi od 7 do 9 godina odneo je tim “Hamilton Serbs”.

Najuzbudljivije i najposećenije je bilo poslednjeg dana Srbijade kada se igralo finale. Nakon finala i zaslužene pobede Ujedinjenih Srba iz Nju Džersija održala se predaja pehara a zatim se slavilo do kasno u noć. Domaćin turnira bio je tim “Republika Srpska”, a prema proceni organizatora ovaj sportski događaj koji je održao na imanju Srpske Bratske Pomoći u blizini Čikaga za tri dana posetilo je oko 12 hiljada ljudi.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here