Vesti
Arno Gujon

Francuski humanitarac Arno Gujon otkrio je za Sputnjik u kom trenutku je počeo da se oseća kao Srbin, koju pesmu najviše naručuje u kafani, zašto voli filmove Emira Kusturice, ali i koje su tri zajedničke osobine Francuza i Srba.

Osnivač humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo“, koji je nedavno odlikovan ordenom Svetog Save prvog reda podelio je sa nama i probleme sa kojima se sretao u svojoj zemlji zbog želje da pomogne Srbima.

– Nažalost, odjeci propagande koja je bila strašna devedesetih godina su i dalje postojali, i dalje postoje, mada mnogo manje nego ranije. Danas je moguće govoriti o istini, govoriti o realnosti, o tome šta se stvarno dešava i o tome šta se stvarno dešavalo. A lagali su nas. Ali na početku je bilo mnogo teško, mnogo komplikovano i ne mogu da kažem da nismo imali problema sa nekim krugovima takozvanih intelektualaca koji su se zalagali za rat, za nemire, za progone, koji nisu marili za sudbinu nevinih i nedužnih žrtava na Kosovu i Metohiji. Ali neka oni rade ono što smatraju da je ispravno, a mi znamo da smo na dobrom putu, mi pratimo svoju istinu i tako ćemo da nastavimo – istakao je Gujon u razgovoru za Sputnjik.

Izvor:
sputniknews.com

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here