Tanjug
Arno Gujon

Radiću još više za zemlju koju sam srcem izabrao, poručio je francuski humanista Arno Gujon, povodom odluke Vlade Srbije da ga imenuje za v.d. direktora Uprave Ministarstva spoljnih poslova za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Gujon je na svom tviter nalogu napisao da je ovo imenovanje čast za njegovu porodicu, ali i velika odgovornost za njega.

“Ne predstavljam više samo sebe ili svoju humanitarnu organizaciju, već državu Srbiju”, naveo je Gujon.

Dodaje da će moći da radi još više, bolje i efikasnije za dobrobit zemlje koju je srcem izabrao.

“Kad sam pročitao osnovne ciljeve Uprave kojom ću rukovoditi, nisam se dugo kolebao da li da prihvatim ili ne”, naglasio je Gujon.

Navodeći očuvanje i razvoj duhovne, nacionalne i kulturne samostalnosti srpskog naroda izvan matice, poboljšanje položaja dijaspore i Srba u regionu, ekonomsko i kulturno umrežavanje sa Srbijom, kao i očuvanje srpskog jezika i ćiričnog pisma, kao deo ciljeva te uprave, Gujon ističe da se za sve to vredi boriti, pa čak i kada borba izgleda neravnopravna.

“Srbi sa KiM, uz koje sam proveo 16 godina svoga života, naučili su me svojim primerom da nikad ne treba odustati”, napisao je Gujon i dodao da ga ogroman posao čeka, ali da je njegova energija još veća.

On se u svom tvitu zahvalio Vladi Srbije, ministru Selakoviću i predsedniku Vučiću na poverenju kao i na prilici da sa najvišem državnom vrhu radi za Srbiju.

“Hvala svima vama na ogromnoj podršci koju mi neprestano pružate od kada sam se preselio u Srbiju 2012.”, zaključio je Gujon.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here