Tanjug
Arno Gujon

Srbi u Federaciji BiH nisu sami dok je solidarnosti Srbije i brige o njima, poručio je v.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon.

On se tokom posete Drvaru sastao sa rukovodstvom ove opštine, predstavnicima udruženja i sveštenstvom iz Drvara i Glamoča.

Na sastanku predstavnici udruženja iz oblasti sporta, kulture i poljoprivrede iz Drvara upoznati su na koji način mogu da konkurišu kako bi dobili novčana sredstva za rad svojih organizacija, udruženja i klubova.

Dve decenije Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu finansira projekte udruženja Srba iz regiona. Ukupan budžet za ove projekte iznosi 900.000 evra, a konkurs će biti raspisan sledećeg meseca.

– To je nešto što radimo iz godine u godinu i pokazujemo da država Srbija odvaja sredstva za naše ljude gde god da žive i da oni nisu sami. Želimo da pokažemo solidarnost i brigu o njima – rekao je Gujon.

Poseta Gujona dokaz je da je Srbija i dalje prisutna na ovim prostorima i da nesebično pomaže, poručila je načelnica opštine Drvar Dušica Runić.

Gujon se sastao i sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve iz Drvara i Glamoča. Trodnevna poseta završava sutra u opštini Bosanski Petrovac u Unsko-sanskom kantonu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime