Uprava a saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu
Arno Gujon

Humanitarac i direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon kaže da od kada je Aljbin Kurti premijer na Kosovu se dogodio 301 napad na Srbe za koje niko nije odgovarao.

“Od početka vladavine Aljbina Kurtija dogodio se 301 napad na Srbe na Kosovu i Metohiji. Za te zločine niko nije odgovarao. Jedan od poslednjih je napad vatrenim oružjem na malog Stefana Stojanovića (11) i njegovog rođaka Miloša u Štrpcu na Badnji dan. Ćutati znači saučestvovati”, naveo je Gujon na Tviteru.

On je uz ovu objavu podelio geografsku kartu Kosova i Metohije, na kojoj su označene lokacije, broj i vrsta napada na Srbe u poslednje dve godine.

3 COMMENTS

  1. О сваком инциденту и нападу на Србе треба обавестити СБ УН и светску јавност. О тим нападима расправљати на СБ. О КиМ се сада на СБ УН мање гоору, као да је све у реду. А није. Вратити да се поново расправља о Космету као раније. Јер данас је стање горе него пре пар година. Неко жели украјински сценарио и код нас.

  2. Na zalost, over cifre nezanimaju ni zapad ni SAD. Oni podrzavaju sqiptare na Kosovu. Oni i pomazu da im stvore drzavu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here