Z. Vicelarević
POBEDNICI GULAŠIJADE: Pakleni Mađari

Ekipa Paklenih Mađara pobednik je druge Gulašijade u organizaciji Fudbalskog kluba Tempo iz Frankfurta, organizovane proteklog produženog vikenda na terenima ovog našeg kluba.

Juhas Đerđ, glavni kuvar i kapiten Paklenih Mađara, kratko je nakon osvojenog prvog mesta za “Vesti” rekao:

– Mađar sam, poreklom iz Srbije i veoma sam srećan na osvojenom prvom mestu za koje je zaslužna cela ekipa. Što se recepta tiče, nema tu velike tajne. Stavlja se puno luka, dobrog mesa, kuva se sa ljubavlju i najbolje bude kada imate dobru ekipu kao što je naša. Tajne recepta nema, osim prave originalne mađarske crvene i ljute paprike koja je stigla direktno od moje sestre iz Mađarske, specijalno za ovu Gulašijadu.

KUVAR POBEDNIK: Juhas Đerđi

Na drugoj Tempovoj gulašijadi prijavljeno je i učestvovalo 28 ekipa iz Frankfurta, Manhajma, Ofenbaha, Ašafenburga, Hajdelberga, Vizbadena i drugih gradova.

– Interesovanje za našu Gulašijadu je veliko. Ako uporedimo broj ekipa koje su se prijavile prošle godine, a bilo ih je 12, sa 28 ovogodišnjih ekipa smo više nego duplo imali takmičara. Stručni žiri u sastavu Goran Niculović, Goran Tomić i Dejan Čokić je imao težak zadatak da odabere pobednika jer su svi pripremili odlične gulaše. Pobednici, Pakleni Mađari, za prvo mesto su osvojili medalju, diplomu, novi kotlić tronožac i gajbu piva – rekao nam je Božo Ratić, ovogodišnji predsednik komisije organizatora Gulašijade.

Među brojnim takmičarskim ekipama bila je ekipa Moravski plićak iz Vizbadena, a glavni kuvari bili su Ljiljana Mitić i Vladimir Živanov, naš profesor srpskog jezika dopunske nastave.

– Pored našeg profe Vladimira imali smo i podršku nastavnog kadra Dopunske nastave na srpskom jeziku – kaže nam Ljiljana Mitić. Glavni kuvar Vladimir nam je rekao:

– Naš gulaš ima standardni recept. Počinje se sa ukusnom i bogatom zaprškom, kvalitetnim junećim mesom, a onaj zlatni dodatak, začin koji dolazi na kraju je mala tajna velikog majstora prema osećaju za ukus.

Gulašijada uz srpsko kolo

Vukovi sa Manjače

Za takmičenje su se dobro pripremili Vukovi sa Manjače iz Ofenbaha.

NA OKUPU: Vukovi sa Manjače iz Ofenbaha

– Pored svih potrebnih sastojaka za dobar gulaš, imamo ovde i domaću hranu, domaće kobasice, suvo meso, slaninu, carske pite, kiflice i sve to domaće, da se vidi da smo svi dobri domaćini. Glavna kuvarica gulaša je Milanka Delić – kaže nam Milankin dever Đorđe Delić.