EPA/Carlos Ortega
Antonio Gutereš

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je danas da Rusija mora da se pridržava sankcija Ujedinjenih nacija uvedenih Severnoj Koreji (DNRK) nakon što su dve zemlje potpisale međusobni odbrambeni sporazum.

– Postoje sankcije koje je odobrio Savet bezbednosti prema DNRK – rekao je on novinarima, preneo je Rojters.

Gutereš je istakao da “odnos koji bilo koja zemlja ima sa DNRK, uključujući Rusku Federaciju, mora u potpunosti da poštuje te sankcije”.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un potpisali su 19. juna u Pjongjangu Sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu dve zemlje, prenela je agencija RIA Novosti.

Putin i Kim su potpisali dokument na kraju razgovora delegacija dve zemlje uz učešće dvojice predsednika. Ruski lider je ranije pripremljeni dokument nazvao fundamentalnim i napomenuo da će on predstavljati osnovu odnosa između Rusije i Severne Koreje dugi niz godina.

Putin je juče izjavio da Moskva ne isključuje mogućnost snabdevanja oružjem drugih zemalja kao odgovor na isporuke naoružanja Ukrajini.

Putin je na pres konferenciji u Vijetnamu, takođe, rekao da Rusija zadržava pravo da isporučuje oružje Severnoj Koreji.

5 COMMENTS

 1. opa bato,
  sad odjenom rusija mora…a vi nemorate nista, e pa tako to ne ide.
  Ode vas svet u …zbog ukrajine hehehe…

 2. pUTINE, SADA SVET MOŽEŠ DA GLEDAŠ SAMO NA RAZGLEDNICAMA. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA…

  NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
  ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA, SRBIJA I UKRAJINA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

 3. Sad si naso da guknes, a nerece niko nisto da zapad mora da se pridrzava rezolucije 1244 Dupli smrdljivi morali koje imate

 4. RUSIJA I SVI DRUGI MORAJU 😅 A VI NATO PAKT??? VOLITE SVE KRŠITI😁😁😁 E PA NEMA VIŠE TE SILE KOJA MOŽE ZAUSTAVITI OVE PROMENE 💪💪💪 ŽIVELA ISTINA I SLOBODA♥️

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here