EPA/Carlos Ortega
Antonio Gutereš

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je danas u Odesi da električna energija koja je proizvedena u nuklearnoj elektrani u Zaporožju, koja je pod kontrolom ruskih snaga, pripada Ukrajini i da zahteva da se taj princip u potpunosti poštuje.

– Očigledno je da je struja iz Zaporožja ukrajinska struja i neophodna je posebno tokom zime za ukrajinski narod. I ovaj princip se mora u potpunosti poštovati – rekao je generalni sekretar UN.

Gutereš je ponovio da elektranu treba demilitarizovati, preneo je Rojters.

Gutereš je ranije danas stigao u Odesu nakon jučerašnjeg trilateralnog susreta u Lavovu sa ukrajinskim i turskim predsednikom Vladimirom Zelenskim i Redžepom Tajipom Erdoganom.

4 COMMENTS

  1. Iračka i sirijska nafta pripada Iraku i Siriji ali je izvoze SAD!
    Teritorija koju sada Rusi kontrolišu nikada više neće biti Ukrajina!

  2. Ајде, а коме припада Сиријска нафта? Струја од електране припада ономе ко контролише електрану и народу данашње Украјине, а Руси ће извршити прерасподелу према тренутној ситуацији.

  3. ma ovaj vodi eu i nato politiku koji ga tu posadili. ili vise nece biti gensek un iz nato, a moguce da ovaj poslednji.

  4. ok majstore struja pripada ukraini,dabi zelenski i njegova svita imali vse novca kako bi kupili oruzje od vas i onda pucali po elektrani,a ti kome pripadas svi znamo samo mislis da varas narod s prestavljanem

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here