Vesti
Putnici na aerodromu u Adelajdu

Pošto su otvorene granice u pojedinim državama Australije, avio-kompanija Džetstar pokrenula je „fleš prodaju“ letova po ceni od 59 dolara od Sidneja do Adelajda. Uz to, Kvantas i Virdžin su povećali broj letova između dva grada, a Virdžin je značajno uvećao i broj linija ka Gold Koustu i Brizbejnu.

Početkom sedmice napravljen je veliki korak u vidu otvaranja unutrašnjih granica Australije. Posle otvaranja granica stanovnicima ACT, Južna Australija je nedavno odobrila i nesmetan ulaz stanovnicima Novog Južnog Velsa. U sklopu olakšanja mera, i Kvinslend će od 1. oktobra otvoriti vrata za još pet okruga na severu NSW.

Ponovno otvaranje granica oberučke su dočekale avio-kompanije i već u utorak su obelodanile dugo očekivane vesti o restartu domaćeg avioprometa, kao i o povećanom broju letova.

Kvantas je saopštio da će nastaviti letove između Sidneja i Adelajda već od četvrtka, kada su granice i otvorene, dok je Džetstar najavio 36-časovnu „brzu prodaju“ karata za dva grada, koja je počela u sredu u podne. Džetstar će ponuditi ukupno 5.000 karata za letove u jednom pravcu između Južne Australije i Novog Južnog Velsa, a zainteresovani kupci će morati da budu brzi ukoliko žele da dođu do super-jeftinih karata.

Virdžin takođe treba da pokrene niz usluga između NSW, Kvinslenda, ACT i Južne Australije, prvi put posle nekoliko meseci. Tako, Oziji konačno mogu da počnu planiranje letnjih praznika, koje će zbog pandemije sigurno provesti u domaćem turizmu.
Istovremeno, aviokompanije pojačavaju letove kako bi proslavile odluke vlada država da normalizuju putovanja unutar zemlje.

Od četvrtka i Kvantas nudi svakodnevne letove između Sidneja i Adelajda po ceni od 213 dolara. To će biti prvi put od jula da njihovi avioni saobraćaju na ovoj relaciji. Džetstar će takođe povećati letove između dva grada – od pet letova nedeljno, pa do dva puta dnevno počevši od oktobra. Od novembra Džetstar će nuditi ove rute čak tri puta dnevno.

– Obnavljanje letova Kvantasa iz Sidneja za Adelajd i dodatni letovi Džetstara na ovoj ruti biće fantastični za turističke operatere i lokalna preduzeća u Južnoj Australiji i NSW – rekao je portparol nacionalne avio-kompanije. – Posle višemesečnih ograničenja putovanja, drago nam je što možemo da pomognemo značajno većem broju putnika da istražuju destinacije svetske klase u svojoj zemlji, a da istovremeno stvorimo veću produktivnost i da ljude vratimo nazad na posao.

Širok izbor za građane Kanbere

Stanovnici glavnog grada koji bi da „pobegnu“ na odmor, mogu da iskoriste najnovije Virdžinove ponude letova za destinacije širom zemlje. Od 12. oktobra u ponudi će biti tri povratna leta nedeljno između Kanbere i Adelajda. Povratni letovi na relaciji Sidnej – Adelajd odvijaće se jednom dnevno do 2. oktobra, a dva puta dnevno od 2. novembra. Prodaja karata počela je u sredu.

Stanovnici Kanbere takođe mogu da uđu u Kvinslend, pod uslovom da na putu ne prolaze kroz kovid žarišta u NSW. To znači da će stanovnici ACT koji žele na odmor u „sunčanu državu“ morati da lete avionom. Stoga je Virdžin odlučio da poveća broj letova između Kanbere i Brizbejna na jedan dnevno tokom oktobra – kao i pet letova nedeljno između glavnog grada Kvinslenda i Zlatne obale.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime