Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola donirao je milion evra za nabavku medicinske opreme za borbu protiv koronavirusa u svojoj zemlji Španiji.

Bivši igrac Barselone i aktuelni menadžer engleske ekipe, Gvardiola je dao je donaciju kampanji koju su pokrenuli fondacija Anhel Soler Daniel i Medicinski fakultet u Barseloni.

– Pep Gvardiola dao je donaciju od milion evra Fondaciji Anhel Soler Daniel za nabavku i isporuku zdravstvene opreme za rešavanje pandemije Covid-19 – kaže se u saopštenju fakulteta.

– Donatorska kampanja koju je promovisao Medicinski fakultet u Barseloni i kojom se upravlja preko fondacije Angel Soler Daniel, ima za cilj prikupljanje medicinskog materijala i finansijskog doprinosa od kolegijalnih lekara i opšte populacije, za kupovinu medicinske opreme i opreme koja trenutno nedostaje u domovima zdravlja u Kataloniji – stoji u saopštenju.

Kaže se i da će pomoći u finansiranju alternativne proizvodnje, putem 3D štampača i drugih metoda, respiratorima i licnom zaštitnom opremom zdravstvenog osoblja.

Pre nego što je Gvardiola dao svoj doprinos, kampanja je za tri dana prikupila 33.000 evra.

Španija je, posle Italije, zemlja koja je najgore pogođena bolešću u Evropi, sa 2.696 smrtnih slucajeva i gotovo 40.000 pozitivnih slucajeva.

Region Katalonije, odakle potiče Gvardiola, jedan je od najgore pogođenih delova zemlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here