Gvardiola: Izvinjavam se ako je gol postignut iz ofsajda

0
EPA/Phillip Richards
Đozep Gvardiola

Trener Mančester sitija rekao da očekuje da će sudijski sistem video-pomoćnika (VAR) osloboditi Premijer ligu od kontroverznih odluka pošto je engleski prvak dao gol protiv Votforda iz sumnjive pozicije.

Pogodak Rahima Sterlinga izazvao je kontroverze pošto je sudija promenio mišljenje o ofsajdu posle razgovora s pomoćnikom.

– Trebalo bi da postoji lako rešenje i sledeće sezone će biti. Sa VAR tehnologijom to neće biti problem, biće pravednije. Mančester siti je glasao za instaliranje VAR-a ove sezone. Neki drugi klubovi to nisu prihvatili. Igra je tako brza da čak ni ljudi koji sede ovde ne znaju da li je u ofsajdu ili van nje. Ako ovde imamo sumnje, zamislite kako je sudiji koji treba da donese odluku u datoj sekundi. Žao mi je i izvinjavam se Grasiji i Votfordu ako je prvi gol postignut u ofsajdu – rekao je Gvardiola novinarima.

Ostali menadžeri Premijer lige podržali su uvođenje VAR-a, uključujući i Unai Emerija iz Arsenala koji je ukazao da sistem može da spreči da odluke o promeni igara idu pogrešnim putem.

Liga šampiona je takođe uvela VAR ove sezone u nokaut fazi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here