Foto: EPA/PETER POWELL
FK Mančester siti

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola izjavio je da se raduje meču sa Pari Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona, a govorio je i o Nejmaru i Kilijanu Mbapeu.

Gvardiola će prvi put predvoditi ‘građane’ u polufinalu elitnog takmičenja, u kome je prethodne tri godine ispadao u četvrtfinalu.

– Nismo elita u ovom takmičenju, ali želimo da budemo. Premijer liga nam je najvažnija, ali bi bilo lepo da ostvarimo rezultat i u Ligi šampiona – rekao je Pep.

– Većina igrača je prvi put u ovoj fazi takmičenja. Svi su spremni, zdravi i srećni. Zahvalni smo što imamo priliku da igramo polufinale. Nekim klubovima je ovo normalno, ali za nas je novo.

Zanimalo je novinare šta španski stručnjak misli o Nejmaru.

– Da je Nejmar ostao duže u Barseloni, osvojili bi dve ili tri Lige šampiona više. Odlučio je da ode u Pariz, to nije bila loša odluka, grad je lep, klub je dobar. Veliki sam njegov poštovalac jer je fudbal učionio boljim.

Upitan je Gvardiola da li može da uporedi Kilijana Mbapea i Fila Fodena.

– Igraju na drugačijim pozicijama. Obojica su mladi, talentovani momci, ali ih je teško porediti. PSŽ je sigurno zadovoljan što ima Mbapea, a ne mogu da vam opišem koliko sam ja srećan što je Fil kod nas u tim – zaključio je Pep.

Meč u Parizu na programu je u sredu od 21 čas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here