SPC
POSETILI HRIŠĆANSKE SVETINJE: Hodočasnici iz Ciriha

Grupa vernika iz parohije hrama Svete Trojice u Cirihu, predvođena sveštenikom Branimirom Petkovićem posetila je najveće hrišćanske svetinje na području Izraela i Palestine.

Uz blagoslov episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja, hodočasnici su se tokom osam dana,koliko je trajalo putovanje, poklonili velikom broju hrišćanskih mesta.

Prisustvovali su između ostalog liturgiji u pećini Rođenja unutar istoimenog hrama, smeštenog u srcu grada Vitlejema, u Judejskoj pustinji posetili su dva velika monaška centra. Centralni događaj bila je liturgija koju je služio patrijarh jerusalimski i sve Palestine Teofil III, uz sasluženje velikog broja episkopa, sveštenomonaha i sveštenika iz mnogih Pomesnih pravoslavnih crkava. Poklonici su prošli i krsnim putem, bili na Galilejskom jezeru, obavljen je i čin malog osvećenja vode na obalama reke Jordan.

Hodočasnicima je hadžijske gramate Jerusalimske patrijaršije uručio episkop moravički Antonije.

Neposredno pred povratak u Cirih, hodočasnici su, kao mali znak pažnje i blagodarnosti za organizaciju ovako ispunjenog putovanja, ocu Branimiru uručili vezeni epitrahilj.