Printscreen
Besnik Bisljimi

Poslanik DPK Bekim Hadžiu rekao je da premijer Aljbin Kurti i zamenik premijera Besnik Bisljimi ne bi trebalo da dozvole situaciju da zvaničnik Vlade Kosova bude vraćen nakon što uđe u Srbiju i dobije dozvolu za posetu.

Hadžiu smatra da je jučerašnji događaj, kada se Bisljimi vratio za Prištinu kada je već bio 100 kilometara nadomak Beograda, poniženje za Kosovo.

– Potrebno je razumeti sa kojom se zemljom pregovara i pravilno sagledati rezultate takve situacije. Da li vredi da se Kosovo ponižava na takav način da se ne dozvoli funkcioneru vlade Kosova da stigne do Beograda – rekao je Hadžiu.

Inače, prvi zamenik premijera i šef pregovaračkog tima Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi, koji je juče krenuo za Beograd, iz bezbednosnih razloga vraćen je na Kosovo. Bisljimi je stigao na oko 100 kilometara do Beograda, kada ga je policija zaustavila i obavestila da njegov dalji put nije moguć.

Bisljimi je nakon toga izjavio da je u pitanju “manipulacija Srbije”.

– Zahtev za posetu uputili smo pre nedelju dana. Poseta je odobrena. Prešli smo granicu. Približili smo se Beogradu. Tamo je došao drugi policijski auto i zaustavio nas i rekao da se to iz sigurnosnih razloga ne može učiniti. Ispada da je to sve manipulacija. Izašao je dodatni auto i tražio da se vratimo jer navodno ima sigurnosnih problema. Rekao je da je sigurnost ugrožena – rekao je Bisljimi.

Kako je ranije saopšteno. Bisljimi je trebalo da bude uvodničar na konferenciji Foruma za etničke odnose na kojoj će danas biti reči o evropskim integracijama Kosova i regiona. Takođe, Bisljimi je trebao da učestvuje  na raspravi u okviru “Diplomatskog dijaloga” na temu “Kosovo i evropska perspektiva regiona”.

1 COMMENT

  1. Što Kurti reče – reciprocitet !!! Drugi put razmislite kada Petroviću uskratitie pravo da boravi na KiM. Kako sejete tako vam se radja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here