EPA/Alban Bujari
Fatmir Ljimaj (prvi sleva dole), Hašim Tači (u sredini) i Sulejman Seljimi

Blizak saradnik bivšeg predsednika Kosova Hašima Tačija Bekim Čolaku kaže da je Specijalni sud u Hagu podigao optužnicu protiv Tačija po planu Srbije i Rusije i da Kosovu preti opasnost od “prekrajanja najbolnijeg i najsvetlijeg dela istorije Kosova vezano za rat OVK”.

Čolaku je naglasio da je suđenje Hašimu Tačiju “izuzetno štetna zamka koja ima za cilj kažnjavanje Kosova koju su postavile Srbija i Rusija, protivnice ostvarenja nezavisnosti Kosova”.

– Predsednik Hašim Tači bio je meta protivnika ostvarenja nezavisnosti Kosova, posebno Srbije i Rusije koje su perfidno koristile svoje mehanizme i saveznike da pronađu dovoljno prostora da postave ovu izuzetno štetnu zamku za Kosovo. Napokon su postigli cilj kažnjavanja Kosova na najprljaviji mogući način – rekao je Čolaku.

On je naveo da su Specijalni sud i optužnice protiv Hašima Tačija i bivših lidera OVK napravljene prema planu Srbije i Rusije.

– Za mene nije nimalo iznenađujuće što je inicijativa potekla iz ove dve zemlje, ali me zabrinjava kako su međunarodna zajednica, naši najbliži strateški partneri, poput EU i na prvom mestu SAD naseli na ovu zamku. Kosovo se kao nikada pre suočava sa potpuno nepravednim, nepotrebnim i nezasluženim procesom. Sada nam preti opasnost ne samo za nacionalnu bezbednost već i su u toku i pokušaji prekrajanja najbolnijeg i najsvetlijeg dela istorije Kosova vezano za rat OVK – istakao je Čolaku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here