EPA
Hag

Apelacioni sud u Hagu smanjio je danas za po tri meseca zatvorske kazne bivšem predsedniku i potpredsedniku udruženja veterana tzv OVK Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju.

Žalbeno veće smanjilo je kaznu obojici sa četiri i po godine zatvora, na četiri godine i tri meseca, a u kaznu je uračunato vreme koje su njih dvojica proveli u pritvoru od septembra 2020. godine, navodi se u saopštenju Specijalizovanih veća Kosova.

Kako se navodi, kazna im je umanjena jer je to telo poništilo zaključak pretresnog panela o ometanju službenog lica u vršenju službene dužnosti učestvovanjem u zajedničkom delovanju grupe.

Obojici je potvrđena novčana kazna od po 100 evra.

Predsednik suda Mišel Pikard rekao je da će obojica ostati u pritvoru u Hagu, dok ne budu prebačeni u zemlju u kojoj će služiti kaznu.

Gucati i Haradinaj su osuđeni 18. maja 2022. godine za zastrašivanje u toku krivičnog postupka, povredu tajnosti postupka neovlašćenim otkrivanjem tajnih informacija obelodanjenih u zvaničnom postupku, i povredu tajnosti postupka neovlašćenim otkrivanjem identiteta i ličnih podataka zaštićenih svedoka.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here