Hakeri: Direktore, ako si glup, ne pokazuj to

0

Rusija 24 je opširno izvestila o slučaju
 

Kako su "Vesti" već pisale, krajem prošle nedelje direktor se u zvaničnom pismu pozvao na to da im "njihova filozofija ne dozvoljava da zaposle nastavnika koji dolazi iz zemlje koja provocira i podstiče građanski rat i čiji predsednik laže i krši zakon".

Ruskinja koja živi u Nojenburgu bila je šokirana pismom, ali ne samo ona. Kanal Rusija 24 potom je opširno izvestio o ovom slučaju, a više velikih ruskih dnevnih listova je prenelo priču. Internet-stranica instituta Isal koji zapošljava nastavnike za dodatnu obuku đaka postala je žrtva hakera tako što je antinacistički grafit ispisan na crnoj pozadini. Hakeri su direktno prozvali direktora Instituta: "Martine, da li je sve u redu u tvojoj glavi? U slučaju da si glup, nema potrebe da to da pokazuješ celom svetu!" – poručili su hakeri.

Slučajem se bavi i zvanična Moskva. Na fejsbuk stranici Ministarstva spoljnih poslova navodi se u ironičnom tonu: "S obzirom na kategorički odgovor direktora, može se pretpostaviti da niko od 140 nastavnika Instituta ne dolazi iz zemlje koja je bombardovala SR Jugoslaviju ili je ilegalno izvršila invaziju na Irak."

Generalni konzul Ruske Federacije u Ženevi Juri Glukov je prokomentarisao da se radi o "flagrantnom slučaju diskriminacije".

– Svako može da ima lično mišljenje, ali kako se može izjednačiti politika jedne vlade sa njenim građanima? – zapitao je on i sugerisao nastavnici da se obrati pravosudnim organima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here