Hakeri otkrili šta sve SAD šalje Ukrajini

0

SAD ozbiljno snabdeva ukrajinsku vojsku, tvrde hakeri grupe "Kiberberkut"
 

Oni navode da poseduju tajna dokumenta Stejt departmenta koja su sačuvana na mobilnom uređaju, koji je pripadao činovniku iz okruženja potpredsednika SAD Džozefa Bajdena.

 

Prema rečima članova ove "internet–zajednice", tajna dokumenta daju realnu predstavu o obimu američkog finansiranja ukrajinske armije, a dobijena su za vreme posete Bajdena Kijevu 20. i 21. novembra.

 

Iz dokumenata se saznaje da stotine hiljada dolara stižu na personalne račune vojnika i da ih određeni oficiri koriste za lične potrebe.

 

U posebnom dokumentu, na kojem je potpis američkog predsednika Baraka Obame i državnog sekretara Džona Kerija, stoji da SAD planiraju da predaju ukrajinskoj armiji kontra-baterijske radare, ali i drugo naoružanje.

 

Ukrajinski odbrambeni resor zatražio je od SAD 30,7 miliona dolara za vojno-tehničku pomoć. Od tog novca, trebala bi biti kupljena sredstva veze, između ostalog rančeve radiostanice, sistemi navigacije, sistemi za osmatranje za brodove obalske straže…

 

Predviđeni su roboti za razminiranja, uniforme i lična oprema, pribori za noćno osmatranje, toplovizori i kompjutersku oprema za Nacionalni vojni univerzitet Ukrajine, stoji na sajtu "Kiberberkuta".

 

SAD su izdvojile milion dolara na izgradnju lingvističke laboratorije i zakup udžbenika na engleskom jeziku za ukrajinske vojnike.

 

"Plan" Petra Porošenka za rešenje konflikta na istoku Ukrajine

* Četiri stotine snajperskih pušaka,

* 2.000 jedinica automatskih pušaka,

* 720 ručnih bombi,

*skoro 200 minobacača,

* više od 70.000 tona municije za njih,

* "stingeri",

* 420 protivtenkovskih raketa….

 

– Tako Porošenko želi da "smiri" stanje na istoku Ukrajine, stoji na sajtu "Kiberbekuta", čije dokumente prenose ruski mediji.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here