Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su u revanš meču sa Seviljom odigrali 2:2.

Prednost i prolaz Milionerima obezbedila pobeda od 3:2, iz prvog duela. Junak Borusije bio je fantastični Erling Braut Haland koji je postigao dva gola, i tako upisao ukupno 10 pogodaka u Ligi šampiona.

Norvežanin je prvo u 35. minutu posle asistencije Marka Rojsa, a potom i u 54. iz penala, dosuđenog putem VAR-a zatresao mrežu rivala.

Ipa, Sevilja se nije predavala. Jusef En Nesiri je 20 minuta pre kraja, a onda i u 95. vratio neizvesnost u meč, ali ne dovoljnu za preokret.

Utisak meča jeste upravo Erling Haland koji je oborio rekord Lige šampiona. Naime,prvo je zatresao gol Sevilje, nakon čega je sudija odlučio da taj pogodak poništi, pošto je nad njim prethodno načinjen kazneni udarac.

Norvežanin je prišao da isti izvede, golman je to uspeo da odbrani, ali je glavni arbitar ponovo stupio na scenu i naredio da se on ponovi. Iz drugog pokušaja izvođenja penala greške nije bilo, Haland je ubacio loptu u mrežu i tako postao igrač koji je najbrže u istoriji stigao do 20 golova u Ligi šampiona. Njemu je za to bilo neophodno 14 utakmica, a poređenja radi, Hari Kejn je to učinio tek za 24 susreta, dok je Alesandro del Pjero stigao do “kote 20” nakon 26 mečeva.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here