Dortmundska Borusija poklekla u Bremenu u osmini finala nemačkog kupa (3:2).

Devetnaestogodišnji norveški napadač Erling Haland je zatresao mrežu i u četvrtoj utakmici od dolaska u Borusiju iz Salcburga u minulom zimskom prelaznom roku. Strelac je prethodno bio sedam puta u tri bundesligaška kola. Osam golova u prva četiri meča – to nikada pre nije pošlo za rukom nijednom igraču iz najboljeg društva nemačkog fudbala.

U porazu Borusije, kojem je trećim golom za Vreder kumovao kosovski Albanac Milot Rašica, u strelce se u gostujućem timu upisao i Amerikanac Đovani Rejna, takođe rezervista kao i Haland. Sa 17 godina i 82 dana on je najmlađi strelac ikada u nemačkom kupu.

Miloš Veljković je odigrao ceo meč u Verderovoj halfovskoj liniji, kao i Matija Nastasić u Šalkeovoj. Tim iz Gelzenkirhena je načinio potpuni preokret pred svojim navijačima protiv Herte, s kojom je onomad u Berlinu u ligaškom meču igrao 0:0. Tada je za domaćina debitovao Poljak Kšištof Pjontek, pojačanje iz Milana, a u kupu je dao prvi gol.

Herta je vodila s 2:0. Šalke je izjednačio s dva gola u poslednjoj šestini utakmice. Igrani su produžeci, a u 100. minutu gosti su ostali bez isključenog igrača. Brojčanu prednost na terenu domaćin je iskoristio za pobedonosni pogodak. Marko Grujić je ostao na klupi berlinskog tima.

Verder – Borusija 3:2 (Zelke u 16, Bitenkur u 30, Rašica u 70 – Haland u 67, Rejna u 78)

Šalke – Herta 3:2 (Kaliđuri u 76, Harit u 82, Raman u 115 – Kepke u 12, Pjontek u 39)

Ajntraht – Lajpcig 3:1 (Andre Silva iz penala u 17, Kostić u 51. i 90+5 – Olmo u 69)

Kajzerslautern – Fortuna 2:5 (Kulveter u 10. i iz penala u 39 – Ampoma u 9, Henings u 49. i 78, Cimerman u 65, Štoger u 83)

Sreda

Bajer – Štutgart

Ferl – Union Berlin

Sarbriken – Karlsrue

Bajern – Hofenhajm

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here