“Hamilton ima super vozilo, a bolji je i od kolege iz tima”

0
Foto: EPA/ANDRE PAIN
Fernando Alonso

Bivši svetski prvak u Formuli 1, Španac Fernando Alosno, ima velike ambicije u narednoj sezoni u kojoj će voziti za tim Alpajna, koji će biti naslednik Renoa.

Vozač iz Španije smatra kako će njegov tim u narednoj sezoni biti konkurentan Mercedesu u borbi za šampionsku titulu.

Alonso, koji je prvak sveta bio 2005. i 2006. kaže da nisu istinite priče o tome kako je “veoma nezgodan za saradnju”.

– Neki timovi, koji nikada nisu radili sa mnom, često ponavljaju tu tezu kako je sa mnom teško raditi. Obično to dolazi iz Red Bula ili nekog drugog tima sa kojim se borimo. Veoma sam ambiciozan čovek i želim najbolje, ali ne jedem ljude – rekao je za britanski “Čenel 4”.

Reno je nedavno vršio testiranja i Alonso je ubeđen da će bitka za titulu naredne sezone biti uzbudljivija.

– Mi u Renou imamo dovoljno talenta, snage i ambicije. Čvrsto stojeći na zemlji takmičimo se sa većim organizacijama i proizvođačima. Daćemo sve od sebe – dodao je Španac.

Odao je priznanje i sedmostrukom svetskom prvaku, Luisu Hamiltonu.

– U redu, on ima dominantno vozilo, ali je takođe bolji i od timskog kolege Botasa. Uvek mora da je spreman, ne sme sebi da dozvoli loš vikend, na vrhuncu je svoje snage. Nadam se da ćemo se ubrzo upustiti u borbu sa Luisom – optimista je Alonso.

Džordž Rasel, koji je nedavno zamenio Luisa Hamiltona na trci na stazi Šakir, zamalo nije pobedio. Zanimljivo je kako Alonso gleda na sve to.

– Mnogo ljudi bi pobedilo sa takvim vozilom, čak i osvojilo šampionat. To ne znači da mislim nešto negativno o Hamiltonu koji je, kako sam rekao, korak ispred svih. Pitanje je koliko je bitno vozilo? Da li ste u pravi čas na pravom mestu? To je vrlo važno. Ovo je Formula 1 i oduvek je bilo tako, ali kad ste na pravom mestu u pravom momentu, morate da budete najbolji, a Luis to radi bolje od ostalih – zaključio je vozač Renoa.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here