Aktuelni svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton smatra da je Ferari napravio fantastičan automobil i da će Mercedes morati podhitno da se vrati na pravi put.

Pred početak trkačkog vikenda u Singapuru Ferari zbog svojih karakteristika nije bio favorit za osvajanje prve pozicije na ovoj stazi.

Ipak, u nedelju smo gledali nešto drugačiju situaciju, pa je “Skuderija” došla do treće uzastopne pobede što je najbolji njihov segment u poslednjih 11 godina.

Motor Ferarijevog bolida je unapređen, a iako je bilo priče da su na ilegalan način uvećali broj konjskih snaga, prilično je jasno da to (sve i da je tačno) nije bio razlog njihove dominacije, što je staza u Singapuru i pokazala.

– Ja sam realista i kažem da je ovo deo sezone u kome Ferari dominira jer su najbolje namestili svoj bolid… Možda su ovakav automobil imali čitave godine, ali jednostavno se stvari do sada nisu složile. Jasno je da njihov automobil savršeno funkcioniše i kako stvari stoje pobediti Ferari je nemoguća misija. Na pravcu sa njima ne možemo da se takmičimo – rekao je Luis Hamilton.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se 29. septembra za Veliku nagradu Rusije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here