EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Johanes Han

Komesar za pristupne pregovore Johanes Han poručio je u Helsinkiju da je pozitivan ishod dijaloga Beograda i Prištine ključan za evropsku perspektivu celog regiona Zapadnog Balkana.

– Ključno je da se povuku tarife – poručio je Han.

On je, dolazeći na sastanak ministra spoljnih polova EU i Zapadnog Balkana u Helsinkiju, naglasio važnost postizanja sporazuma između Beograda i Prištine.

– Rešenje, odnosno pozitivan ishod dijaloga Srbije i Kosova, je skoro pa ključan element za buduću evropsku perspektivu celog reginona – poručio je Han.

Han je još jednom pozvao prištinske vlasti da ukinu tarife na robu iz Srbije.

– Ključno je da se povuku tarife jer su protiv duha Unije. Kada se radi o jedinstvenom tržištu tu nema ni tarifa ni carina. To mora biti urađeno – rekao je Han.

On je dodao da i Srbija mora da prekine sa inicijativama za povlačenje priznanja Kosova koje sprovodi širom sveta.

– Na obe strane je da učine korake jedini ka drugima. Mislim da možemo naći rešenje i da to nije nemoguće – poručio je Han.

Evropski komesar je podsetio da se na Kosovu održavaju izbori i ocenio da će “situacija biti jasnija” kada se oni završe.

– Zajedno sa novim presonalom na EU strani nadam se da možemo ući u finalizaciju pregovora – smatra Han.

4 COMMENTS

  1. Боље коментаре од овог швапског олоша нисмо могли очекивати. Да ли би му боље одговарало ако Срби пошаљу тенкове на Косово? Могуће! Швапско-Европској Унији су потребни, избеглице, нови јефтини печалбари.
    https://www.youtube.com/watch?v=7SdSuwqHBfA

  2. Ali gospodine Han, zar EU u pregovorima Beograda i prištine nije neutralna? Gospodine Han zar ste vi to sada i zvanično EU stavili u pregovaračkom procesu na stranu Prištine i time javno diskreditovali EU u vođenju daljih pregovora, ili ste samo ozvaničili i dosadašnji stav Brisela u pregovaračkom procesu?
    Gospodine Vučiću, može li se uopšte u ovakvim javno izrečenim stavovima EU, nastaviti sa pregovorima sa Prištinom u okviru EU? Nije li ovo dovoljan razlog da se zahteva da se pregovori vrate pod okrilje UN, jer očigledno je da Eu te pregovore vodi pristrasno i na štetu Srbije, jednostavno ne poštuje načelo neutralnosti medijatora u pregovorima?

  3. Ma uopšte mene interesuje šta kaže Han.Za nas je Kosovo naša teritorija,a Han nek i dalje peva tj.arlauče.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here