EPA-EFE/Ian MacNicol

Uspela je Slavija iz Praga da nadoknadi kiks iz prvog meča (1:1) i pobedom protiv Rendžersa ode u četvrtfinale Lige Evrope (2:0), ali im se prethodna noć u Glazgovu, umesto slavljeničke, pretvorila u košmarnu.

Osim što su dobili batine na terenu, posle kojih im je golaman Ondrej Kolar završio sa 10 šavova na glavi, drugi igrač Ondrej Kudela je dobio batine od Glena Kamare naočigled predstavnika UEFA i trenera domaćeg tima Stivena Džerarda.

Česi su još po dolasku sa meča u hotel napisali zvanično saopštenje kojim su odbacili tvrdnje da je pomenuti Kudela na rasnoj osnovi uvredio Kamaru tokom meča, te da mu je samo ljutito dobacio zbog grube igre Rendžersa koji je meč završio sa dva igrača manje.

Takođe, Slavija navodi da njihovi igrači pola sata posle meča nisu smeli da uđu u svlačionicu Ajbroksa, te da su i na stadionu i u hotelu bili pod pratnjom policije koja je morala da ih čuva zbog svega što se dešavalo.

Vredi pomenuti i to da trijumf Slavije ide na ruku Crvenoj zvezdi koja će, ukoliko osvoji titulu, biti nosilac u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here